OV-taxi en Belbus

OV-taxi: Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland

Woont u in Zuid-Holland en wilt u met het openbaar vervoer reizen, maar ligt de halte meer dan een halve kilometer verderop of stoppen er helemaal geen of maar sporadisch lijndiensten bij u in de buurt, dan biedt de OV-taxi uitkomst. Voor € 2,- per rit brengt de OV-taxi u naar de dichtstbijzijnde opstaphalte bij u in de buurt; een rit naar een overstappunt in een buurgemeente kost u € 4,-.

Klik voor overstappunten in:

Voor reizigers zonder WMO-pas is de OV-taxi een goed alternatief wanneer men voorheen reisde met de Regiotaxi Holland-Rijnland, de GroeneHartHopper of de RijnstreekHopper. Voor WMO-pashouders of OV-reizigers blijft de reismogelijkheid van deur tot deur gewoon bestaan.

Belbus: Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Wanneer u in de Drechtsteden, Alblasserwaard of Vijfheerenlanden reist, kunt u ook reizen op trajecten waar een Belbus rijdt. Deze bus rijdt volgens vaste tijden een vaste route wanneer er een reservering is gemaakt. Een ritkaart, € 2,- per rit, kunt u aanschaffen bij de buschauffeur. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de OV-chipkaart. Mocht in de Belbus de OV-chipkaart apparatuur ontbreken, dan reist u met uw OV-chipkaart als zichtbewijs met ons mee.

Wilt u weten waar en wanneer de Belbus rijdt, raadpleeg dan de reisplanner. Via de reisplanner maakt u ook gemakkelijk een reservering of u belt naar 0900 – 1961 (€ 0,10 p.m.). De telefoniste vertelt u hoe laat u bij de opstaphalte moet zijn. Maakt u regelmatig dezelfde reis? Dan reserveert u gemakkelijk met één boeking al deze ritten al een maand vooruit.

Reserveer uw rit met de Belbus via 0900 – 1961 (€ 0,10 p.m.)